CATALUNYA ( CATALUÑA )

23 abril Sant Jordi patro de Catalunya
dia del llibre i la rosa
23 de abril San Jorge patron de Cataluña la tradición es regalar 
un  libro a los hombres y la rosa a las mujeres.

Todas ( o la gran mayoria ) las maravillas de Catalunya
con un solo clic !!!!
Información sobre cataluña para que puedan visitarla.

"La pagina esta en construcción"




                           
Bandera de CataluñaEscudo de Cataluña

Cataluña ,  Catalunya

Cataluña (en catalán, Catalunya; en aranés, Catalonha) es una comunidad autónoma española considerada como nacionalidad histórica, situada al nordeste de la Península Ibérica. Ocupa un territorio de unos 32.000 km² que limita al Norte con Francia (Mediodía-Pirineos y Languedoc-Rosellón) y Andorra, al Este con el mar Mediterráneo a lo largo de una franja marítima de unos 580 kilómetros, al Sur con la Comunidad Valenciana (Castellón), y al Oeste con Aragón (Zaragoza, Teruel y Huesca). Esta situación estratégica ha favorecido una relación muy intensa con los territorios de la cuenca mediterránea y con la Europa continental. Cataluña está formada por las provincias de Barcelona, Gerona (Girona), Lérida (Lleida) y Tarragona. Su capital es la ciudad de Barcelona.


Maravillas de catalunya.
En cada maravilla incluyo un enlace para que os de mucha mas información de todo.

La montaña de Montserrat.

Montserrat es un macizo rocoso considerado tradicionalmente la montaña más importante y significativa de Cataluña (España). Está situada a 50 km al noroeste de Barcelona entre las comarcas de la Anoia, del Bajo Llobregat y del Bages. En esta montaña se sitúa el santuario y monasterio benedictino de Montserrat dedicado a la Virgen de Montserrat.


La palabra mont significa monte y serrat significa serrado en catalán. Tal nombre le viene dado a causa de su peculiar morfología en la que parece como si alguien hubiese intentado serrarla con una sierra gigante. Tanto la palabra serrat como serralada (cordillera) provienen de serra, derivadas de la palabra latina serra, nombre que recibe el instrumento para serrar. En las representaciones heráldicas, Montserrat aparece como un grupo de montañas de oro sobre campo de gules con una sierra de oro que la corta por encima

http://www.abadiamontserrat.net/(S(mewseaysi2yjrji3chelon55))/Default.aspx


La Sagrada Familia.

Advocación Sagrada Familia

Ubicación Distrito del Ensanche de Barcelona
Coordenadas 41°24′13.8″N 2°10′28″E / 41.403833, 2.17444
Culto Cristiano-Católico
Diócesis Barcelona
Construcción (1882-Actualmente)
Fundador Josep Maria Bocabella
Estilo arquitectónico Modernista
Catalogación Declarada Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO
Sitio web Templo Expiatorio de la Sagrada Familia

http://www.sagradafamilia.cat/


El 'Pantocrátor’ de Taüll.

La Iglesia de San Clemente de Tahull (en catalán, Sant Climent de Taüll), es una iglesia románica de planta basilical perfecta que se encuentra en Tahull (Taüll, en catalán), en el municipio de valle de Boí

HistoriaLa iglesia fue consagrada el 10 de diciembre, de 1123. Su planta de basílica perfecta con tres naves contrasta bastante con la techumbre de madera, sustituida en la época por la bóveda de piedra y ladrillo. Esto podría considerarse como un hecho anacrónico.Por otro lado, la decoración lombarda del exterior sitúa a la iglesia en una modernidad que se había extendido ya por las regiones italianas de Mantua y Verona.
El 30 de noviembre de 2000 la Unesco declaró al conjunto románico de la Vall de Boí Patrimonio de la Humanidad, si bien desde la organización se manifestó el deseo de que en el futuro las pinturas y mobiliario originales de las diversas iglesias fueran devueltas por el MNAC (Museo Nacional de Arte de Cataluña).

http://es.wikipedia.org/wiki/Iglesia_de_San_Clemente_de_Ta%C3%BCll



Els Encantats y Sant Maurici.

http://www.femturisme.cat/ca/ruta/parc-nacional-aiguestortes-Estany-Sant-Maurici/




El Palau de la Música.

Construït entre 1905 i 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l’Orfeó Català i construït amb fons procedents de subscripció popular, el Palau de la Música Catalana constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s’identifica amb la seva història.


La seva sala de concerts −una de les més singulars del món− ha estat durant cent anys l’escenari privilegiat de la vida concertística, nacional i internacional de la ciutat de Barcelona. Una perla arquitectònica del Modernisme català que ha esdevingut, amb el pas de les dècades, un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya i que és, actualment, la única sala de concerts modernista patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (4 de desembre de 1997).
Les darreres dècades, el Palau de la Música Catalana ha viscut la renovació i consolidació de l’Orfeó Català, la creació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (1990) i de l’Escola Coral de l’Orfeó Català (1999), i la remodelació i ampliació de l’edifici modernista per l’arquitecte Oscar Tusquets amb l’auditori del Petit Palau i la nova Plaça del Palau.
El Palau de la Música Catalana, marc emblemàtic de la cultura nacional de principis del segle XX, romana, avui dia, viu i dinàmic, com a equipament cultural obert al món, escenari de concerts de tots els gèneres i estils, actes culturals, socials i empresarials, congressos, conferències, exposicions, etc. Tot un referent del dinamisme artístic i ciutadà de Barcelona.

http://www.palaumusica.org/




El Pedraforca.

El Pedraforca es una de las montañas más emblemáticas de Cataluña. Esta montaña tiene una forma muy particular, con dos picos (el pico superior de 2.497 metros y el Calderer de 2.491 metros). Los pueblos más cercanos son Gósol y Saldes. El Pedraforca se encuentra en la Sierra del Cadí, dentro del área del Parque Natural del Cadí-Moixeró.


En 1982 fue declarado por el Parlamento de Cataluña reserva natural de interés nacional. El Pedraforca es una formación montañosa especialmente atractiva por su perfil en forma de U, peculiaridad que le da su nombre. Pedraforca: "pedra" (piedra en catalán) y "forca" (horquilla en catalán).

http://parcsnaturals.gencat.cat/es/pedraforca



El recinto amurallado de Besalú.
http://www.castillosdeespana.es/es/content/besalu-recinto-amurallado



Una de las edificaciones medievales más impresionantes que podemos admirar en esta comunidad es el puente fortificado de Besalú, en la comarca de la Garrotxa ( comarca conocida por ser una región volcánica de parajes muy interesantes ). Para llegar a la citada localida desde Barcelona, tomaremos la autopista AP-7 hasta la salida 6 ( Girona Nort-Banyoles-Olot ), de ahí cogeremos la C-66 durante unos 25 km hasta llegar a Besalú. Si preferimos tomar el autobús la empresa Teisa tiene salidas cada día con una frecuencia aproximada de una hora.


Persistencia de la memoria, de Salvador Dalí.

La persistencia de la memoria, conocido también como Los relojes blandos es un famoso cuadro del pintor español Salvador Dalí pintado en 1931. Realizado mediante la técnica del óleo sobre lienzo, es de estilo surrealista y sus medidas son 24 x 33 cm. La pintura fue exhibida en la primera exposición individual de Dalí en la Galerie Pierre Colle de París,[1] del 3 al 15 de junio de 1931



La Pedrera (casa Milà)

https://www.lapedrera.com/es/home



Historia y descripción:


Proyecto de Antoni Gaudí i Cornet de 1905. Edificada entre 1906 y 1910 para la familia Milà.

Es un de los edificios residenciales esenciales de Gaudí y uno de los más imaginativos de la historia de la arquitectura, ésta obra es más una escultura que un edificio.

Colaboraron en la realización del edificio, según Permanyer, el arquitecto Josep Maria Jujol, los forjadores Germans Badía, el fundidor Manyach, el constructor Josep Bayo y el yesero Joan Beltran, es importante citarlo porque los trabajos en yeso de la casa, constituyen una verdadera obra de arte.

La fachada es una impresionante, variada y armoniosa masa de piedra ondulante sin líneas rectas donde también el hierro forjado está presente en los balcones que imitan formas vegetales.

El desván esta soportado por muros de arcos de ladrillo siguiendo el estilo que Gaudí ya había desarrollado para el Colegio de Santa Teresa y Bellesguard también de Barcelona.

El terrado es de una fantasía exuberante, las chimeneas con formas que recuerdan guerreros, las salidas de las escaleras, etc. componen un bosque de figuras que sorprende por su variedad y el vanguardismo de las formas.

El edificio fue reconocido por la UNESCO como "Patrimonio de la humanidad" en 1984.



El anfiteatro romano de Tarragona.

https://www.tarragona.cat/patrimoni/museu-historia/es/monumentos/anfiteatro



El anfiteatro de Tarraco es un edificio romano construido muy cerca del mar, tras la muralla de la ciudad de Tarraco, capital de la provincia romana Hispania Citerior Tarraconensis. Es una de las localizaciones del lugar Patrimonio de la Humanidad llamado «Conjunto arqueológico de Tarraco», en concreto con el código 875-007 (actual Tarragona), en España.




Mapa de comarques
Catalanes


Alt Camp :         Monestir de Santes Creus.



MONESTIR CISTERCENC DE SANTES CREUS


Santes Creus neix en esperit el 1150, quan la família dels Montcada cedeix la primera ubicació del monestir a Valldaura del Vallès. La primera data, però, de possessió del lloc de Santes Creus a la vall del Gaià la trobem el 1158. Donades les dissensions jurisdiccionals entre el bisbat de Barcelona i l'arquebisbat de Tarragona, el monestir fou víctima d'un plet que motivà que la seva adscripció fos exempta de cap diòcesi.

http://www.altcamp.info/santescreus.htm


Alt Empordà:     Conjunt arqueològic d’Empúries.



A 30km de Roses. Cerca del mar, se encuentra este extraordinario yacimiento arqueológico (575 aC). Para visitar: los restos de la colonia griega de Emporion y la ciudad romana de Emporiae, el pueblo medieval de St. Martí d´Empúries y el Museo Monográfico.



http://lugares.brujulea.net/bisbal_d_emporda_la/lugar1anv7pi

                          Castell de Ferran.




                          Monestir de Sant Pere de Rodes.




El origen del monasterio se encuentra envuelto por las leyendas, que unidas a los interrogantes arqueológicos e históricos, hace que el lugar tenga un cierto aire de misterio. Estas leyendas hablan también del cuerpo, o de las reliquias, de san Pedro y de otros santos, depositadas en este lugar desde la antigüedad.


Lo cierto es que junto al monasterio se conservan unas estructuras de origen muy antiguo, posiblemente romano, y que de este lugar proceden pequeños fragmentos marmóreos decorados, de aquella época, reutilizados más adelante.

http://www.monestirs.cat/monst/aemp/cae42rode.htm


                          Teatre-Museu Dalí de Figueres.






Alt Penedès:     Caves de Sant Sadurní d’Anoia


                  ((Buscar en sant sadurni d'Anoia ( infinidad de Cavas ))



                  Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès





Vilafranca adapta su museo al siglo XXI y lo convierte en VINSEUM, el Museo de las Culturas del Vino de Cataluña.

Con VINSEUM explorará todos los sentidos y todas las historias del vino.

En VINSEUM encontrará un lugar privilegiado para observar con calma, desde El Penedès y con una copa de vino o de cava en la mano, el mundo contemporáneo.

Con la exposición «Cata de VINSEUM. ¿Qué hay dentro de una copa de vino?» se planteará las siguientes cuestiones: ¿El vino ha existido siempre? ¿Qué hay que hacer para obtener una buena cosecha de uva? ¿Cómo se sabe cuándo se puede sacar el vino de la bodega? El trabajo de la viña, ¿es un arte? ¿El vino nos hace recordar? ¿O nos hace olvidar? ¿Cuánto tiempo es necesario para obtener una copa de vino? ¿Cuántas preguntas sobre la viña, el vino o el cava es capaz de imaginar? Esta exposición es un juego de preguntas que le invita a explorar la historia del vino y de su gente a partir de su curiosidad.

La entrada incluye una cata de vino o de cava al finalizar la visita.


Web: http://www.vinseum.cat/

http://turismepropbarcelona.cat/es/turismeindustrial/establiment.asp?codi=197


Alt Urgell:         Catedral de La Seu d’Urgell






Alta Ribagorça:      Capillas romàniques de la vall de Boí.




Las iglesias del Valle de Bohí son un conjunto de nueve iglesias románicas declaradas Patrimonio de la Humanidad por la Unesco y situadas en al Valle de Bohí, en la comarca catalana de la Alta Ribagorza, (Provincia de Lérida).


http://es.wikipedia.org/wiki/Iglesias_rom%C3%A1nicas_del_Valle_de_Boh%C3%AD


Anoia:          Castell de Claramunt.  

   

El castell, del qual n’eren senyors els Claramunt, s’esmenta ja l’any 978, en una butlla del papa Benet VII. La fortalesa es divideix en dos recintes fonamentals. El sobirà, amb la torre mestra poligonal, unida a una gran sala rectangular coberta amb una volta de mig punt lleugerament apuntada. I el recinte jussà, ocupat per un extens pati, que resta encerclat per les muralles i les bestorres. Entre els recintes es conserven importants restes de l’església romànica de Santa Maria (com dos dels tres absis), enderrocada el 1714, i la capella gòtica de Santa Margarid


http://www.anoiaenviu.cat/interes.php?id_lloc=247


                     Museu Molí Paperer de Capellades.



http://mmp-capellades.net/es/



Bages:          Basílica de la Seu de Manresa.   





Coronant el Puig Cardener, nucli primitiu de la ciutat, i ocupant l'espai de construccions religioses i civils més antigues, la Col·legiata Basílica de Santa Maria, o com es diu popularment, La Seu, és el monument artístic principal i temple major de Manresa.


La Basílica, iniciada l'any 1322 sota la direcció de Berenguer de Montagut i acabada substancialment el 1488,és un exemplar rellevant de l'arquitectura gòtica catalana. De planta de saló, dividida internament per divuit pilastres octogonals i amb grans vidrieres policromes, és un cas notable de síntesi d'estructures pròpies dels temples d'una i de tres naus en un mateix edifici. El campanar, de secció quadrangular, data del 1592. la capella del Santíssim, d'estil renaixent, fou inaugurada el 1657. la façana principal porticada i baptisteri són dels anys 1915-1934, realitzats segons projecte d'Alexandre Soler i March, interpretant una idea d'Antoni Gaudí.

En el seu interior, conté diversos retaules gòtics, algun d'ells d'interès excepcional, altres peces d'interès són una taula pintada, de Lluís Borrassà, del 1411 i diverses escultures gòtiques en pedra. La imatge titular -Mare de Déu de l'Alba - és una imitació de la que fou destruïda per un incendi l'any 1979 i datava de finals del segle XIV. La cripta -construïda el 1577 u ampliada recentment conté les relíquies dels "Cossos Sants" dels patrons de la Ciutat, Sant Maurici, Sant Fruitós i Santa Agnès i és decorada amb escultures d'alabastre, obra de Jaume Padró (1781).
Aquesta església sofrí un incendi a les acaballes de la Gerra de Successió (setembre de 1714) i una important devastació el 1936.


De les construccions precedents resten vestigis d'un claustre romànic, un pòrtic del segle XI i la portalada (segle XII) amb timpà i capitella atribuïts a Arnau Cadell. El claustre actual és obra barroca, de primers del segle XVIII:

Hom pot visitar el Museu històric de la Seu, situat damunt del porxo de la façana de ponent. És ric de peces d'art litúrgic -pintura, escultura, orfebreria i indumentària dels segles X al XX-. A remarcar, l'anomenat "frontal florentí", obra del brodador Geri Di Lapao (m. segle XIV). També són d'interès, in Crucifix romànic de talla (segle XII), les arques d'argent reposat i cisellat dels "Cossos Sants" (obra d'Antic Lloreda : 1616-1653) i el retaule de la Trinitat, del pintor Manresa Gabriel Guàrdia (1501).


http://www.guiamanresa.com/guia/manresa/la_seu.htm


                     Castell de Cardona.




Des de l’antiguitat, l’home ha cercat llocs a sobre de muntanyes per construir fortaleses que permetessin el control del territori. A Cardona, la situació geogràfica del castell respon a la necessitat de defensar l’accés al salí i a la visió privilegiada de les valls del Cardener.

Construït sobre una muntanya des de la qual domina la conca central del Cardener, el castell de Cardona va ser, des del segle XI i fins al XV, el nucli residencial dels senyors de Cardona. El recinte està dividit meitat per meitat entre els pavellons senyorials i el recinte de la canònica de Sant Vicenç. En destaquen la Torre de la Minyona, el Pati Ducal, els seus baluards de defensa o les seves vistes sobre la Vall Salina.


El castell de Cardona constitueix un excel•lent compendi de fortificació militar que mostra l’evolució de les arts militars des de l’edat mitjana fins a l’època contemporània. El castell fou seu d’un dels llinatges nobiliaris més importants del país i la defensa de l’explotació de les salines comportà que la seva fortificació fos inexpugnable. Destaca la defensa feta durant la guerra de Successió (1711-1714) sent l’última fortalesa que es rendí a les tropes de Felip V.
Pel que fa a la Canònica de Sant Vicenç, cal dir que és una obra unitària del segle XI, consagrada entre els anys 1029 i 1040. És un magnífic exemplar romànic que presenta una planta basilical de tres naus rematades per un transsepte, on s’adossen tres absis semicirculars. La nau central està presidida per un ampli presbiteri, la mateixa nau és coberta amb una volta de canó de mig punt. Sota el presbiteri hi ha una cripta que ocupa tot l’espai presbiteral i l’absis central. També destaquen diverses tombes i panteons, com la del duc Ferran I i el comte Joan Ramon Folc I.

http://www.cardona.cat/ca/turisme/castell-i-col-legiata-de-sant-vicenc


              Capilla de Sant Vicenç de Cardona.     




Sant Vicenç de Cardona dispone de los elementos propios del románico catalán, diferenciándose de la arquitectura lombarda en la plena adopción de las estructuras románicas europeas: planta de cruz latina con tres naves, transepto y tres ábsides semicirculares. A la vez, sin embargo, dispone de algunos elementos típicos de la arquitectura lombarda, como la utilización del aparejo de piedra y decoración típicos lombardos. La iglesia mide más de diecinueve metros de altura, ofreciendo una vista monumental al espectador.
El espacio interior está dividido en tres naves: una nave central de mayor tamaño y dos naves laterales más pequeñas. En la zona más oriental de la iglesia las naves están cruzadas por el transepto, el cual, aunque es algo más ancho que las naves, no sobresale demasiado de la planta. Este transepto da a la iglesia la típica forma de cruz latina del románico. Las tres naves desembocan, en la zona más oriental del edificio, en tres ábsides semicirculares de diferente tamaño, acorde con el tamaño de las naves.

Todo el cuerpo del presbiterio y del ábside central queda elevado, ya que en su espacio inferior se encuentra una cripta, la planta de ésta consta de tres naves divididas por dos hileras de columnas monolíticas con capiteles piramidales sin ornamentación. Sobre ellas se encuentran unos bloques de piedra que sirven de base para el arranque de las bóvedas de arista que cubren la cripta.
En el espacio exterior destaca, principalmente, la línea recta, exceptuando los ábsides y las ventanas. La distribución de volúmenes exteriores es muy ordenada. Encontramos, pues, el cimborrio octogonal que corresponde a la cúpula, tres semicírculos que se corresponden con los ábsides, y paralelepípedos que corresponden con el transepto y las naves.

Se cree que en 1019, Bermon, reactivó una comunidad canónica que habitaba una abadía sita en el actual emplazamiento de la iglesia. La comunidad, la cual acaba deviniendo en agustiniana, estaba formada por un abad, doce canónigos y algunos sacerdotes.
La iglesia fue concebida con una finalidad eminentemente religiosa, como edificio de culto. Más tarde, en 1794, fue convertida en cuartel militar por el ejército español.
Esta basílica constituye uno de los máximos representantes de la arquitectura románica catalana.

http://es.wikipedia.org/wiki/Iglesia_de_Sant_Vicen%C3%A7_de_Cardona

 
              La Santa cova de Manresa.




Monuments Ignasians


Sant Ignasi de Loiola - el pelegrí guipuscoà Iñigo López de Recalde y Loiola - visqué a Manresa durant deu mesos llargs. Hi arribà, procedent de Montserrat, el 25 de març de 1522 i s'en anà, arribada l'hora d'embarcar-se cap a Terra Santa, a mitjan febrer de 1523.

El record de la seva estada i de les coses que li esdevingueren ací, és monumentalitzat per diversos temples i altres llocs de devoció. el principal dels santuaris ignasians és el de la Santa Cova: Una balma de flanc meridional de Puig de Sant Bartomeu o de les Codines, oberta sobre el Cardener i de cara a Montserrat, en la qual és fama que sant Ignasi s'hi recollia per fer oració i escriure el llibre del "Exercicis Espirituals".

> La cova està coberta per dins i per fora amb una fastuosa decoració, obra dels escultors manresans Joan i Francesc Grau i Josep Sunyer ( segles XVIII - XVIII ). l'església construïda al costat es un exemplar típic de l'anomenada " arquitectura jesuística " i monument rellevat del barro català. la façana principal, obra de Josep Morató, data del 1760. L'interior conté interessants escultures de Joan Flotats i pintures de Sebastià Gallés. la galeria o vestíbul que uneix l'església amb la cova pròpiament dita és un exemple notable de decoració post - modernista, dissenyada per Martí Coronas i realitzada per Josep Llimona i Carles Flotats. entre altres. tocant a la cova un monumental edifici d'inspiració neoclàssica, construït als darrers del segle passat segons projecte de Ferran Martorell, és residència dels pares Jesuïtes , casa d'Exercicis i centre d'espiritualitat, compta amb una important biblioteca especialitzada.

> Un altre monument Ignasià principal es el Rapte, reconstrucció de l'antic hospital i de l'església gòtica de santa Llúcia (segle XIV), destruïts el 1936. fou el primer allotjament de Sant Ignasi en arribar de Montserrat i manté el record d'un èxtasi sobrenatural que aquí experimenta, el desembre de 1523.
> Commemorem altres episodis del període manresà de la biografia de Sant Ignasi: la Capella de Sant Ignasi Malalt, erigida d'amunt el solar de la casa nobiliària dels Amigant, al peu de l'escalinata del Carme, molt a prop de la Plaça Major el Pou de la Gallina, a mig carrer de Sobrerroca, al lloc d'un miracle atribuït tradicionalment al Sant ; al mateix carrer - via principal de la ciutat , el segle XVI -, l'entrada a la casa nº 32, que també li donà acolliment ; les ermites de la Verge de la Guia, en les proximitats del Pont vell, i de la Salut de Viladordis, extramurs de la ciutat, serven memòria de freqüents visites de Sant Ignasi de Loiola; com i també, l'avui extingit monestir cistercenc de Sant Pau, aigües avall de Cardener, i les creus del terme situades prop les cases del Tort, de la Culla i de cal Gravat, al llarg del camí ral de Manresa a Barcelona pel Pont de Vilomara.


http://www.guiamanresa.com/guia/manresa/monumets_ignasians.htm


              Monestir de Sant Benet de Bages.


http://www.monstbenet.com/ca/


                                 
                     Monastir Sant Llorenç del Munt.



Toda la información en la pagina web. de Monasterios de Catalunya.

http://www.monestirs.cat/monst/valloc/cvo07munt.htm



Baix Camp:          Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou.




Què hi trobareu


Monument documentat ja el 1153. Tant el castell, centre d'una amplia baronia, com l'església de Sant Miquel foren la seu d'una canònica agustiniana fins el 1574.

Posteriorment, va passar als franciscans que hi varen romandre fins el 1835. En la primera dècada del s. XX fou adquirit pel Sr. Eduard Toda que el va restaurar i reconstruir lliurement. Allà hi va aplegar interessants col·leccions de gravats, ceràmica i objectes de tota mena, així com una notable biblioteca.

Els elements més notables del conjunt són l'església romànica (s. XII-XIII), les restes de la sala capitular i del claustre, així com la vivenda del Sr. Toda, curosament restituïda, la visita de la qual ens permetrà observar com era una casa senyorial de principis del 1900.

Des dels arcs del claustre i, en especial, des de l'ermita de Santa Bàrbara, situada al cim del conjunt, es pot gaudir d'una de les millors vistes de les comarques de Tarragona.

http://www.mhcat.net/monuments/comarques_de_tarragona/monestir_d_escornalbou_riudecanyes_baix_camp/castell_monestir_de_sant_miquel_d_escornalbou


   Institut Pere Mata de Reus. 




        Teatre Fortuny de Reus.






http://www.tfortuny.org/index2.html


Baix Ebre:            Castell de la Suda de Tortosa. 

http://www.domustempli.com/es/castillo-de-tortosa/


Castillo de San Juan o de la Zuda



Castillo de la Zuda desde el Sitjar.Es una impresionante fortaleza, elevada 59 msnm que domina la ciudad y el río Ebro constituyendo un excepcional mirador. Los romanos levantaron las primeras estructuras amuralladas pero fueron los musulmanes, bajo el mandato del califa Abderramán III, quienes dieron forma a esta fabulosa construcción que toma modernamente el nombre de la Zuda, un pozo de gran diámetro y profundidad. Alrededor de él se articulan unas galerias subterráneas que conserven restos de un antiguo molino y dos hornos.

Reconquistado por el conde Ramón Berenguer IV (diciembre de 1148), el castillo pasó a ser residencia de los Montcada y de los Templarios como prueba de gratitud por la ayuda prestada durante la batalla.

Desde 1294, cuando la Señoría de Tortosa pasó a dominios de la Corona, la Zuda fue convertida en palacio real, añadiéndole nuevas salas y elementos defensivos. De entonces el ahora Parador de Turismo aún conserva tres soberbias chimeneas y cuatro grandes ventanales característicos del mejor gótico catalán. La fortificación también mantiene su antiguo Polvorín (s. XVIII).

En la Edad Media, el castillo fue sede del Tribunal de Justicia de la época. Las construcciones medievales han permanecido muy enmascaradas por las obras realizadas durante los siglos XVII y XVIII, al fortificar los dos cerros adyacentes para formar un dispositivo de defensa. El rey Jaime I lo eligió como su residencia favorita y desde aquí preparó la reconquista de Morella, Peñíscola y Burriana.

En el acceso al castillo se puede contemplar un cementerio musulmán. De este se extrajo, en 1972, un epitafio (s. X) con referencias a un gobernador, conservado en el propio Parador. También se recuperó en el castillo una tapa de arqueta funeraria, de escritura cúfica, donde se citan versos del Corán, hoy conservada en la colección del Ayuntamiento de Tortosa.

Otras fortificaciones:

Fuerte de Tenazas, s. XVII. Situado al norte de la ciudad y sin conexión con su trazado fortificado. Es de propiedad privada.

Fortificaciones del Sitjar, s. XVII. Protegen la elevación donde se ubicaban los cuarteles de San Francisco, espacio que ocupa el Hospital Virgen de la Cinta en la actualidad. En ellas se encuentran tres fuertes con grandes fosos. El baluarte del Carmen (o baluarte de la Victoria) conecta con el fuerte externo de Bonete que exhibe en el exterior un gran escudo heráldico de una gran personalidad no identificada.

Fuertes de Orleans, s. XVII. Frente las fortificaciones del Sitjar reciben su nombre del duque de Orleans que tras un sitio de un mes tomó la ciudad en julio de 1708 para Felipe V.

Tramas de muralla. Destaca la muralla de Remolinos, accesible desde las avanzadas del castillo de San Juan, culmina actualmente en la torre del Celio. La otra gran muralla es la del Rastre (s. XIV) accesible desde el Sitjar.

Torres. Existen diversas en el término municipal. Dos de ellas, la de Corder y la del Prior, reciben al visitante que accede a la ciudad desde el norte por el "eix de l'Ebre" (C-12). Una tercera es la torre de Campredó o de Font de Quinto, al sur, que complementa la espectacular torre de la Carrova (Amposta). Al este, de camino a los parques eólicos y a la ermita del "Coll de l'Alba" se encuentra Torre Gassía y más allá la torre de Fullola.

http://es.wikipedia.org/wiki/Tortosa#Castillo_de_San_Juan_o_de_la_Zuda


  
        Catedral de Tortosa.




La basílica-catedral de Santa María de Tortosa, es sede de la diócesis de Tortosa en la provincia de Tarragona. El actual edificio es gótico del año 1347 y fue edificado sobre uno anterior románico; fue consagrado por primera vez en 1441 y continuando las fases de construcción hasta llegar a la fachada barroca acabada en 1757. Se encuentra situada en el centro de la ciudad de Tortosa a orillas del río Ebro, las excavaciones arqueológicas, han puesto de manifiesto que aproximadamente en este mismo lugar se encontraba el foro romano.
Le fue concedido el título de basílica en el año 1931.


http://es.wikipedia.org/wiki/Catedral_de_Tortosa


Baix Empordà:       Castell del Montgrí.      

https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_del_Montgr%C3%AD


    Poblat Ibèric d`Ullastret.

http://www.mac.cat/Seus/Ullastret


        Monestir de Sant Feliu de Guíxols.   



http://guixols.cat/la-nostra-ciutat-topmenu-915/el-nostre-patrimoni-topmenu-970/2667-monestir-de-sant-feliu-de-guls.html
  
Dolmen de Cova d'en Daina.



http://www.catalunya.com/cova-den-daina-17-16003-196


Baix Llobregat:     Colònia Sedó d’Esparreguera.


http://www.esparreguera.cat/turisme/coloniasedo.html


    Església de la Colònia Güell.    



http://www.gaudicoloniaguell.org


Pont del Diable de Martorell.





http://www.rutasconhistoria.es/loc/puente-del-diablo-martorel


 Monastir de Montserrat.

http://www.catalunya.com/-17-16003-333?language=es




Baix Penedès:       Casa Museu Pau Casals.




http://www.paucasals.org


Barcelonès :      Casa Batlló.  



https://www.casabatllo.es
    

   La Pedrera (Casa Milà). 



https://www.lapedrera.com/ca/home


              Santa Maria del mar.

http://www.santamariadelmarbarcelona.org/inici/


        Conjunt arqueològic de Badalona.

http://www.catalunya.com/que-quieres-hacer/cultura/museu-de-badalona-17-16001-65

   
              Gran Teatre del Liceu.


http://www.liceubarcelona.cat


             Hospital de Sant Pau.

http://www.santpau.es

https://es.wikipedia.org/wiki/Hospital_de_la_Santa_Cruz_y_San_Pablo
  
   Palau de la Música Catalana.

http://www.palaumusica.cat/es

https://es.wikipedia.org/wiki/Palacio_de_la_Música_Catalana

Palau Güell.

http://palauguell.cat/es

https://es.wikipedia.org/wiki/Palacio_Güell

Parc Güell. 

http://www.parkguell.cat/es/

    https://es.wikipedia.org/wiki/Parque_Güell


Sagrada Família. 

http://www.sagradafamilia.org/es/

    https://es.wikipedia.org/wiki/Templo_Expiatorio_de_la_Sagrada_Familia


Casa Vicens.

http://www.barcelonaturisme.com/wv3/es/page/419/casa-vicens.html

https://es.wikipedia.org/wiki/Casa_Vicens


        Poblat Ibèric Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet.




     Casa Bloc. 



     
       Parc de la Citadella.




Berguedà:      Capilla de Sant Jaume de Frontanyà.




                   Capilla de Sant Martí de Puig-Reig.




                       Colònies tèxtils del Berguedà i del Bages.




Capcir:           Farmàcia Esteva de Llívia.




                       Crist de Sant Vicenç de la Llaguna Cerdanya.




                       Basílica de Santa Maria de Talló de Bellver de Cerdanya.




Conca de Barberà:        Monestir de Poblet.




                 Recinte emmurallat de Montblanc Conflent.




                 Monestir de Sant Martí del Canigó.




                 Monestir de Sant Miquel de Cuixà.




Garraf:            Cau Ferrat de Sitges.




                        Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.




Garrigues:      Conjunt de La Vila Closa de Juneda.



                       
                  Poblat Ibèric Els Vilars d’Arbeca.   


 

                        Conjunt monumental de Besalú.




                        Conjunt monumental de Castellfollit de la Roca.




Gironès:     Catedral de Girona. 



     
                   Barri del Call de Girona.




Maresme:   Castell de Palafolls.




                    Vil·la romana de Torre Llauder a Mataró.




Montsià:     Pont Penjant d’Amposta.




                    Pintures rupestres d'Ulldecona.




Noguera:     Castell de Montsonís.




                     Plaça Mercadal de Balaguer.




Osona:       Conjunt monumental de Vic.
                ( El templo romano, la catedral )




                   Capilla de Santa Maria i Castell de Lluçà (Lluçanès).




                   Monestir de Sant Pere de Casserres.




Pallars Jussà:      Capilla Santa Maria de Covet.




Pallars Sobirà:     Capillade Sant Joan d’Isil.




                             Antiga Abadia de Santa Maria de Gerri de la Sal.




       Ecomuseu de les Vall d'Àneu.




Pla de l'Estany:   Parc de les coves prehistòriques de Serinyà.




Pla d'Urgell:    Conjunt historicoartístic de Linyola.




Priorat:           Cartoixa d’Escaladei a La Morera de Montsant.




Ribera d'Ebre:       Castell de Miravet.




Ripollès:         Monestir de Santa Maria de Ripoll.




                        Monestir de Sant Joan de les Abadesses.




                        Via Romana del Capsacosta. 



      
                        Pont Nou de Camprodon.




Rosselló:        Castell de Salses. 



    
                        Claustre d’Elna.




                        Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà.




Segarra:         Universitat de Cervera.




Lleida:            La Seu Vella de Lleida.




Selva:             Castell de Montsoriu a Arbúcies.






Solsonès:        Catedral de Solsona. Santuari del Miracle.






Tarragonès:    Catedral de Tarragona.






                        Conjunt arqueològic de Tàrraco.  




   
                        Arc de Béra.





Terra Alta:     Celler cooperatiu de Gandesa.






                       Celler cooperatiu del Pinell de Brai.






                       Convent de la Mare de Déu dels Àngels d'Horta de Sant Joan.





Urgell:                      Monestir de Vallbona de les Monges.





Vall d'Aran:              Capilla de Santa Maria d’Arties.





Vallès Occidental:   Torre de l’Aigua de Sabadell.




                                 Conjunt Monumental de les Capillas de Sant Pere de Terrassa.

Conjunto Monumental de las iglesias de San Pedro (Vista interior)



        Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès.





Vallès Oriental:   La Porxada de Granollers.





     Capilla de Sant Martí de Sant Celoni.





      Termes Romanes de Caldes de Montbui.




                   Sant Miquel del Fai.




Vallespir:             Claustre i Santa Tomba d’Arles.




                             Museu d’Art Modern de Ceret.



 

Situación de Cataluña en España


Ubicación de Cataluña





Nota , totes les imatges estan agafades d'internet, si per alguna cosa les imatges no es pugesin fer servir prego amb deixin quelcom comentari , gracies.

CATALAN --- BENVINGUTS / CASTELLANO --- BIENVENIDOS

CATALAN

-------------



A TOTS ELS QUE ENTREU EN AQUEST BLOC .



CASTELLANO

-----------------



A TODOS LOS QUE ENTREIS EN ESTE BLOG .





Podeu deixar comentaris. / Podeis dejar comentarios.